19 maart 1915

43e brief 19 maart 1915 vervolg kaart (3)

 

De onderofficieren van de Compagnie, 64e Bataljon van lopende Jagers.

 

Vriendelijke groet

Zachte knuffels

Reymond

 

Op een andere foto, maar een beetje anders met hetzelfde onderwerp staat er:

Herinnering van 28/2 1915 Le Thillot (Vosges) 19/3 1915 Verzonden vanaf de Bresse

 Chasseurs Alpins groupe

Zie volgende pagina

 

Reymond Molle bevindt zich in het midden van de foto. Hij kijkt een beetje naar rechts.

 

15 maart 1915 Valence brief ER

 

Mijn allerliefste schat

 

Gisteren heb ik je niet een paar woorden kunnen schrijven maar het zou me verdriet doen als ik hier weg zou gaan zonder je een brief te laten. Ik ben naar de bijeenkomst gegaan met Georges. Ik had hem vaak gewaarschuwd braaf te zijn. Hij heeft niet bewogen, gezongen of lawaai gemaakt tot hij in slaap viel.

We hebben hoofdstuk 4 gelezen van de tweede aan de Korintiërs. Toen ik wegging ben ik bij Mw. Pourret langsgegaan. Ze had me gevraagd niet te vergeten bij haar langs te gaan. Ze wou me vragen indien ik vandaag naar Valence ging of ik kon vragen aan Mw Durand of Mr Durand onlangs had geschreven. Zij krijgen niet vaak nieuws en zijn erg ongerust. Volgens mij hebben ze het laatste keer nieuws gekregen op 1 februari. (Nellie krijgt er niet vaker heeft ze mij gezegd maar zij is rustiger dan moeder Pourret). Ik ga verder met wat ik gisteren heb gedaan.

Eens thuis kwam Eva van Tracoulet een deel van de namiddag met ons doorbrengen. ’s Avonds, toen ik wou beginnen schrijven, is Fraisse van Leyrisse afscheid komen nemen. Hij vertrekt vanavond naar Nice en hij is zo vriendelijk geweest langs ons huis te komen voor hij vertrok. Hij is tot na tien gebleven en heeft me vaak uitgenodigd zijn vrouw te gaan bezoeken. Het is heel triestig het platteland leeg te zien lopen op deze manier. De goederen stegen maar opnieuw legt men prijzen vast. Zo is de prijs voor boter vastgelegd op 1,50. Moet men dit goedkeuren? Ik weet het niet. Voor brood zou ik akkoord gaan maar voor de rest…

Alles wat we nu kopen, kost veel meer dan vroeger. De arbeidskrachten ook waardoor we meer producten zouden moeten verkopen. Helaas! Als de oorlog nog lang duurt, wie weet welke problemen het nog met zich zal meebrengen. Dat God deze plaag stopt als dat Zijn wil is. Ik heb er meer dan 20 franken mee verdiend.

Ik ben mijn 2 nichten, Lydie en Emma van de Bonnets, tegengekomen. Elie Chirol was moe en Paul is gewond sinds 8 dagen. Hij is in Montpellier. Lydie gaat hem in de loop van de week bezoeken. Hij zegt dat zijn schouderwonde niet ernstig is.

Mijn schat, verontschuldig mij voor de fouten – ik zal je zeer snel langer schrijven als ik kan. Ik schrijf in de bibliotheek waar ik dit papier heb genomen. Ik heb een klein boekje voor Georges gevraagd maar we vinden er geen die mij bevalt.

Vaarwel mijn lieverd.

De meneer van deze bibliotheek is in de oorlog gestorven. Ik moet je nog bedanken voor je lange brief van de 9e. Het heeft me echt heel blij gemaakt. Alle andere brieven ook maar voornamelijk deze door alle details die je gaf.

 

Goede en dikke kussen van jouw Emma.

 

Ik herlees niet. Delarbre was in Fringuet deze ochtend. Hij groet je.

 

Op de achterkant van de brief, brief van Reymond met potlood geschreven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s