Exposure

In samenwerking met de Carnegie-Stichting en de Bibliotheek van het Vredespaleis, organiseert de Alliance française de La Haye van 14 november tot 4 december 2014 een tentoonstelling van de originele brieven, foto’s en persoonlijke voorwerpen van de soldaat Reymond Molle, gevallen in de strijd in de Vogezen op 17 april 1915 tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De brieven en voorwerpen zijn bewaard door zijn vrouw Emma op het boerderijencomplex Les Bergerons in de Ardèche tot aan haar dood in 1982. De nieuwe Nederlandse eigenaren van de boerderij, Jenny & Frits Hermans, hebben ze vervolgens gevonden, en daarna is Julie Tutein Noltenius begonnen met de reconstructie.

Mouchoir d'instructionredux

De tentoonstelling van de brieven en objecten is vanaf januari 2015 beschikbaar voor rondreizende tentoonstellingen in scholen, andere  geïnteresseerde onderwijsinstellingen en culturele instellingen, om de Brieven van een soldaat uit de Eerste wereldoorlog – Ter herinnering aan Reymond Molle toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Mijn dank gaat uit naar de zussen Julie & Jenny Tutein Noltenius, evenals de vertalers Ilda & Martijn Giebel (NL), Eva Hütte (DE) en Nicole Pierre (EN) ; tevens dank ik Malik (website) en het team van de bibliotheek van het Vredespaleis voor de totstandkoming van de tentoonstelling.

Martin Beyer, Alliance française de La Haye

One thought on “Exposure

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s